Recreatie Jan Thiel Curacao

Op Jan Thiel en op heel Curacao zijn er vele manieren om lekker te ontspannen of juist actief te doen. In het Jan Thiel gebied kun je heerlijk aan het strand genieten bij Zanzibar, Zest, Tinto of Papagayo Beach Club. Op het strand van Jan Thiel kun je heerlijk op een strandbed genieten van de zon of van de schaduw onder een van de vele palmbomen of parasols. Je loopt zo de zee in om af te koelen of de mooie onderwater wereld te bewonderen. Je kunt hier ook direct gaan duiken of leren duiken. De duikschool Scuba Doo is om de hoek bij Zanzibar.

Als je wilt gaan zeevissen is dit mogelijk met de Blue Finn. Deze boot vertrekt vanaf Zanzibar.Tijdens deze tour doe je verschillende baaien aan en kun je lekker zonnen op het voordek van de boot. Een boottocht kun je boeken inclusief ontbijt, frisdranken, bier, wijn en het vismateriaal.

Leer zeilen bij de zeilschool Cat Sailing Curaçao. Cat Sailing biedt verschillende arrangementen voor jong en oud. Leer bijvoorbeeld catamaran zeilen of wake boarden.

Wil je liever even helemaal niks met de zee doen? Verken het eiland dan met een Buggy! Via Funbugs Tours kun je leuke avontuurlijke tochten plannen. Ga lekker off-road met deze Buggy of neem de grote weg.

Wil je een prachtige boottocht maken om Curaçao? Boek dan een trip bij Bounty Adventures, zij beschikken over een klassiek houten tweemasterzeilschip. Boek een lekkere relaxte trip.

Naast deze trips kun je ook kiezen om een dagje naar “Klein Curacao” te gaan. Dit eiland ligt zo’n 25 km van het zuidoostelijke puntje, een boot brengt je ‘s morgens vroeg naar dit prachtige onbewoonde bounty eiland. Vervolgens verblijf je de hele dag op dit eiland en kun je heerlijk genieten van het strand, de zee en een georganiseerde BBQ. Tijdens het snorkelen of duiken zie je erg veel vissen en soms zelfs schildpadden.

MerMaid Boat Trips organiseert deze trip elke woensdag, vrijdag en zondag. De boot vertrekt die ochtenden rond 6:45. MerMaid heeft als enige faciliteiten op Klein Curaçao, zoals toiletten, keuken en schaduwplekken. Bounty Adventures biedt ook trips naar Klein Curaçao, of charter de Blue Finn en ga privé met je eigen groepje.

De Dolphin Academy bied je de gelegenheid om met echte dolfijnen te zwemmen. Je kunt de dolfijnen aanraken, met ze zwemmen of duiken. De Academy bevindt zich in het Sea Aquarium en hier kun je dan ook de activiteit boeken.

Zanzi Bar

Restaurants

ZanzibarZanzi Bar
In het oostelijke deel van Curaçao, aan het Jan Thiel strand, bevindt zich Zanzibar Beach & Restaurant. Zoals de naam al aangeeft, straalt het restaurant de warmte en gezelligheid uit van Oost-Afrika; de menukaart is internationaal, en het restaurant is dagelijks geopend van 8:30 tot 22:00 uur, voor ontbijt, lunch en diner.

Geniet van een dagje op het strand, drink klassieke of moderne cocktails op een van de lounge bedden, lunch of dineer in de koelte van het restaurant of onderneem een van de vele geboden activiteiten. Zanzibar is de plek om daadwerkelijk van de tropen te genieten.

Openingstijden:
Stranddagelijks van 8:00 tot 23:00 uur
Restaurantdagelijks van 8:30 tot 22:00 uur
Bardagelijks van 8:30 tot 23:00 uur

Bekijk de website van Zanzi Bar

 

TintoTinto
De Argentijnse keuken is de inspiratiebron voor Restaurant Tinto. Alle vis- en vleesgerechten worden bereid op een houtskoolvuur, in de fraaie open keuken. Neem plaats onder een palmbladeren dak met een verhoogd uitzicht over zee, of geniet aan de waterkant onder de wuivende palmbomen van alles wat Tinto u te bieden heeft.

Op het strand voor Restaurant Tinto kunt u heerlijk genieten van de zon. Huur een comfortabele strandstoel en luier lekker onder de wuivende palmbomen. Spring in het water, of ga rustig het water in via de brede trap.

Openingstijden:
Strand dagelijks van 8:00 tot 23:00 uur
Restaurant dinsdag t/m zaterdag van 18.00-22.00
Restaurant zondag & maandag gesloten

Bekijk de website van Tinto-Restaurant.

Zest MediterraneanZest Mediterranean
De smaaksensatie van al het goede uit de Mediterranée. De gerechten vormen een indrukwekkende combinatie van de culinaire specialiteiten uit het Mediterrane gebied. Bij ZestMediterranean kunt u vanaf 08:30 uur terecht voor een ontbijt, de lunch of het diner.

ZestMediterraneanbiedt vele faciliteiten om uw dag op het strand gezellig te maken, te beginnen met het Zest Beach Café, dagelijks geopend voor een drankje, hapje en broodje. Huur een comfortabele strandstoel of een lounge bed en geniet van een luie dag op het strand. Als u even uit de hete zon wil, biedt ons strand u schaduw onder een van de vele palmbomen.

Openingstijden:
Stranddagelijks van 8:00 tot 23:00 uur
Restaurantdagelijks van 8:30 tot 22:00 uur
Bardagelijks van 8:30 tot 23:00 uur

Bekijk de website van Zest Mediterranean.